Slim ondernemen door brandstoffen te laten leveren

Over ons
Transport en logistiekblog

Hallo! Mijn naam is Frans en ik verwelkom je graag op mijn blog. Al mijn hele leven ben ik in de ban geweest van alles met een stuur. De vrijheid van het kunnen rijden en zelf mijn richting bepalen vind ik geweldig. Dat is dan ook wat mij heeft aangetrokken tot het werken in deze sector. Toen ik de opleiding Manager Transport en Logistiek in Nijmegen volgde, ontdekte ik echter nog een belangrijke eigenschap van transportmiddelen, namelijk de mogelijkheid tot verbinding. Ik ontdekte dat door mensen te verbinden binnen een systeem, er zoveel meer te bereiken is. Meer hierover lees je in de blogs op deze website.

Zoeken
Archief
Recente artikelen

Slim ondernemen door brandstoffen te laten leveren

19 augustus 2020
 Categorieën: Automotief, Blog


Bedrijven zijn er, zeker in deze roerige economische tijden, bij gebaat om hun bedrijfsprocessen zoveel mogelijk te automatiseren en systematiseren. Hoe minder omkijken je als ondernemer hebt naar zaken als transport, financiële administratie en het laten aanvoeren van grondstoffen en hulpmiddelen, hoe meer je kunt produceren. Dit geldt zeker voor bedrijven die afhankelijk zijn van brandstoffen, zoals transportondernemingen, taxibedrijven, agrariërs en fabrieken. Brandstoffen laten leveren heeft voor dit soort bedrijven grote voordelen. Welke voordelen dat zijn, lees je in dit blogartikel.

Tijd besparen is geld besparen

Het laten aanleveren van brandstoffen - of het nu olie, diesel, kerosine of benzine betreft -, bespaart bedrijven een hoop tijd. Zeker als je als bedrijfsleider veel te maken hebt met transport en vervoer, kun je het jezelf en je werknemers een stuk gemakkelijker maken door de brandstof bij je bedrijf te laten aanleveren. We noemen een voorbeeld. Stel, je hebt een eigen taxicentrale en tien chauffeurs in dienst. Taxichauffeurs maken maandelijks duizenden kilometers, waarvoor veel brandstof benodigd is. Slimme investeerders kiezen er dan voor om bij de centrale zelf een brandstoftank of installatie te laten neerzetten. Jouw werknemers kunnen dan direct bij de centrale tanken, wat een hoop tijd en geld scheelt. Ze hoeven tijdens spitsuren niet meer in de rij te staan bij een tankstation, want ze hebben de tank al op het hoofdkantoor volgegooid. Dat scheelt tijd en dus geld. Wat de mogelijkheid om brandstof te tanken op locatie nog interessanter maakt, is het gegeven dat er vaak korting bedongen kan worden als er gekozen wordt voor brandstoffen laten leveren. Dit maakt de keuze voor aanlevering van brandstoffen natuurlijk nog interessanter.

Garanties die je hebt bij levering van brandstoffen

Naast de besparing van tijd en geld die een georganiseerde brandstoftoevoer je oplevert, zijn er nog enkele garanties je hebt als je voor deze oplossing kiest. De belangrijkste is dat je als ondernemer altijd door kunt gaan met je werk. Brandstoffen laten leveren betekent dat je altijd gegarandeerd bent van voldoende en goede brandstof. En dat op het moment dat jij en je personeel de brandstof nodig hebben. Naast de garantie op levering is een voordeel van het laten verzorgen van de brandstoftoevoer de kwaliteitsgarantie. Je bent als afnemer verzekerd van een goede kwaliteit brandstof, volgens de afspraken die daarover met de leverancier gemaakt zijn. Ten slotte heb je als afnemer van brandstof bij je bedrijf nog de zekerheid dat je je concurrenten een stapje voor bent. Je weet vooraf dat je altijd brandstof hebt en ook voor welke prijs. Dat levert gevoelsmatig, maar ook administratief voordelen op. Bedrijven die niet kiezen voor een gebruikelijke levering, hebben op dit gebied veel meer werk en kopzorgen. Ballering Oliehandel levert brandstoffen.