Autoverhuur: bedrijfswagen

Over ons
Transport en logistiekblog

Hallo! Mijn naam is Frans en ik verwelkom je graag op mijn blog. Al mijn hele leven ben ik in de ban geweest van alles met een stuur. De vrijheid van het kunnen rijden en zelf mijn richting bepalen vind ik geweldig. Dat is dan ook wat mij heeft aangetrokken tot het werken in deze sector. Toen ik de opleiding Manager Transport en Logistiek in Nijmegen volgde, ontdekte ik echter nog een belangrijke eigenschap van transportmiddelen, namelijk de mogelijkheid tot verbinding. Ik ontdekte dat door mensen te verbinden binnen een systeem, er zoveel meer te bereiken is. Meer hierover lees je in de blogs op deze website.

Zoeken
Archief
Recente artikelen

Autoverhuur: bedrijfswagen

30 augustus 2017
 Categorie├źn: Autoservice, Blog


Een bedrijfswagen verhuren: waarop men dient te letten

Een auto huren doet men wanneer er de behoefte naar bestaat en is altijd van tijdelijke aard. Voor een particulier bestaat er altijd nog de optie om een taxi te pakken of van het openbaar vervoer gebruik te maken, maar die luxe is helaas niet weggelegd voor bedrijven. Die zijn sterk afhankelijk van bedrijfswagens voor hun dagelijkse werkzaamheden. Een defecte bedrijfswagen kan zorgen voor heel wat oponthoud waardoor het bedrijf eventueel ook klanten kan kwijtraken. Neem bijvoorbeeld een loodgietersbedrijf dat op afroep werkzaamheden moet verrichten, maar die helaas zal moeten afzeggen of verschuiven vanwege een tekort aan vervoer. Gelukkig zijn er altijd nog bedrijven waar ze een bedrijfswagen kunnen huren.


Behoefte aan verschillende modellen

Een bedrijfsauto is nou eenmaal op maat gesneden voor de taak die het moet uitvoeren. Zo kan er een dak rail zijn geplaatst om extra spullen te kunnen transporteren of zijn er stoelen nodig om het vervoer van personeel mogelijk te maken. Maar ook het type bedrijfswagen dat gevraagd is zal verschillen, van een vrachtauto voor het vervoer van bouwafval tot een personenbusje om personeel mee te vervoeren. Bij autoverhuur van bedrijfsauto's zal zeker hiermee rekening moeten worden gehouden om ervoor te zorgen dat de klanten er altijd wel een geschikte bedrijfsauto zullen vinden.


De vraag is vaak seizoengebonden

Niet alleen bij een defect kan er een bedrijfswagen worden gehuurd. Bedrijven hebben ook vaak te maken met seizoenarbeid waarbij er sprake is van een tijdelijke verhoogde vraag naar vervoer. Een bedrijfswagen speciaal voor dit doel aanschaffen is niet praktisch, zeker niet vanuit het oogpunt van de gemaakte kosten voor het onderhoud en de aanschaf. Een gehuurde bedrijfswagen vult deze hiaat met alle gemak in en zorgt er ook voor dat het bedrijf geen omkijken heeft naar het onderhoud van de auto.  Er zal dus tijdelijk, vooral in de zomermaanden, een grote vraag zijn naar huurauto's. Dit kan door het verhuurbedrijf heel handig worden gebruikt om bepaalde grote onderhoudswerkzaamheden uit te laten voeren in de periode waarin de vraag naar de bedrijfswagens het kleinst is. Zo zullen ze altijd in een topconditie verkeren om het zware werk uit te kunnen voeren bij het verhuren. Een bedrijfswagen blijft namelijk niet geparkeerd staan in de garage, maar wordt vaker dag en nacht ingezet. Het laatste wat het bedrijf (zowel de huurder als de verhuurder) dus nodig heeft is een defecte huurauto. Het verhuren van een bedrijfswagen is dus wel een heel goede manier om aan de vraag ernaar te kunnen voldoen. Er zal dan wel rekening moeten worden gehouden met een tijdelijke piek in de huuraanvragen en het intensief gebruik van de huurauto's.

Tip: kijk op Autoverhuur Bultman voor het huren van een bedrijfswagen